Kada je potrebna lagana konstrukcija, čvrstoća i postojanost i kada je reč o ostakljivanju većih površina, aluminijumska stolarija postavlja se na prvo mesto.

Kod aluminijuma možete očekivati samo perfekciju i savršenstvo, visoke termoizolacione sposobnosti i visok stepen završne obrade. Nekoliko različitih boja, uz jasne i oštre linije, svakom objektu će dati potrebnu dozu luksuza sa naznakom na moderno. Naravno pri tome cena Vam ne sme igrati glavnu ulogu.

Aluminijumski prozori su važan i kreativan deo fasade, svojom veličinom i oblikom određuju izgled objekta. Ubrajaju se u najzahtevnije građevinske elemente, daju ton arhitekturi, mogu povećati ali i smanjiti materijalnu vrednost objekta.

Prozor kao funkcionalan elemenat mora da nam omogući kvalitetno prozračivanje, dovoljno prirodne svetlosti u prostoru, te da se osećamo sastavnim ali i zaštićenim delom okoline koja nas okružuje. Čvrstoća aluminijuma i njegova postojanost osiguravaju kvalitet prozora koji ne zahteva posebna održavanja, kao takvi, aluminijumski prozori su našli primenu u gotovo svim prostorima i objektima. Kvalitetan aluminijumski prozor pouzdano štiti od buke, hladnoće i topline, a komorni sistem garantuje prekinuti termo most koji sa termoizolacionim staklom stvara prozor visokokvalitetnih izolacionih performansi. Ukoliko želite prozore koje je moguće dobiti u gotovo bilo kojim dimenzijama, modernih, ravnih i glatkih linija, u boji po izboru tada su aluminijumski prozori i vrata pravo rešenje za Vas.

Za proizvodnju aluminijumske stolarije koristimo profile renomiranog grčkog proizvođača ELVIAL.

ELVIAL - ALUMINIJUMSKI PROFILI

Zaptivanje se obezbeđuje sa tri diht gume od kojih su dve na štoku i jedna na krilu.Osnovna boja je bela, ali smo u mogućnosti da ponudimo i bilo koju drugu boju iz RAL karte, kao i određeni broj boja eloksiranog profila.

U sve elemente se standardno ugrađuje staklo (ili ispuna) debljine 20 mm,ali po izboru investitora može biti od 6 do 30 mm. Kao prerađivači stakla i proizvođači termoizolacionog stakla koristimo uvozno Flot staklo različitih debljina (4,6,8 i 10 mm).

Jedna od glavnih prednosti aluminijumske stolarije u odnosu na drvo i pvc je ta š to pokazuje veliku otpornost na atmosferske uticaje i generalno veću izdržljivost, tj. vek trajanja.

Pruža dobru termičku i zvučnu izolaciju – posebno kada se koristi ona sa termo-prekidom i pravilno kombinuje sa odgovarajućim staklom. Pored dugotrajnosti i pouzdanosti Alu stolarija ima veliki plus i na estetski izgled svojih profila, veći izbor boja koji omogućava ispunjenje različitih želja.

Lakša je od PVC-a pa se može koristiti za izradu većih profila za poslovne prostore i sl.

Pogodna je za korišćenje u oblastima sa visokim temperaturama i intenzivnom sunčevom svetlošću.

Aluminijumska stolarija svojim osobinama zadovoljava visoke standarde današnjeg tržišta za kvalitetnom stolarijom koja traži minimalno održavanje. Aluminijumski profili svojom čvrstoćom osiguravaju statičku stabilnost ugradjenih elemenata, izuzetno su lagani i samim tim je osiguran i dug vek ugradjenog elementa. Veoma je važno i to što se ovim profilima takođe postiže i ušteda toplotne energije a njihova glatka površina znatno olakšava održavanje. Veliki izbor boja ne sputava ostvarivanje arhitektonskih zamisli tako da arhitekte rado posežu za ovim materijalom.

STUBLINA OKOVI

U proizvodnji aluminijumske stolarije koristimo okove domaćeg proizvođača “STUBLINA” iz Aranđelovca, koji je brojnim priznanjima i sertifikatima dokazao svoj kvalitet.

Višegodišnjim iskustvom u proizvodnji, originalnim tehničkim rešenjima i prepoznatljivim modernim dizajnom njihovih proizvoda dostigli su lidersku poziciju u ovom delu Evrope.

Njihov proizvodni program koji se proširuje iz godine u godinu predstavljaju artikli iz oblasti okova za aluminijumsku stolariju. Njega čine velike serije pogonskih ručica za prozore, kvake za vrata, spojnice za prozore, spojnice za vrata, brave, zasuni, okretni okovi, okretno-nagibni okovi, kao i cilindri za brave i katanci.

Projektovanje i proizvodnja uz poštovanje zadatih tehničkih specifikacaja omogućili su da se kvalitet proizvoda podigne na nivo koji zadovoljava zahteve međunarodnih standarda, verifikovan od strane merodavnih akreditovanih institucija prema DIN EN i RAL-RG standardima.

Vizija kompanije "Stublina" je prepoznatljivost po ostvarenom kvalitetu proizvoda koji će dovesti do liderskog mesta među proizvođačima u regionu iz oblasti proizvodnje okova za aluminijumsku stolariju.

Grade budućnost uz imperativ da njihovi proizvodi budu prepoznatljivi po dizajnu i ostvarenom kvalitetu koji će zadovoljiti i nadmašiti potrebe kupaca po pitanju dizajna, izdržljivosti i tehničkim specifikacijama, a u skladu sa važećim zakonskim regulativama i propisima. Kao odgovoran član društva STUBLINA štiti radno i životno okruženje primenjujući propisane preventivne metode na polju bezbednosti zaposlenih, okoline i proizvoda.

O P E K

Privatno građevinsko preduzeće

Ul.Luke Stević br.2, Loznica

S t o l a r i j a  -  A L U

Kontakt telefon : 015/898-535, e-mail : office@opek.co.rs